La Generalitat licita la canalització del barranc de Barenys

La Generalitat, a través d'infraestructures.cat, ha tret a concurs el contracte de les obres del barranc de Barenys. El projecte, que es va aprovar l'any passat, surt a licitació per 9,8 milions d'euros, amb IVA inclòs.

Després d'anys de reclamacions, Salou veu a tocar la solució per acabar amb les inundacions al barri de la Salut. L'alcalde, Pere Granados, ha celebrat que aquesta vegada sigui una prioritat per la Generalitat i es pugui resoldre la històrica problemàtica. 

Les obres començaran aquesta tardor

Fa un parell de mesos, l'Agència Catalana de l'Aigua va començar a pagar les expropiacions dels terrenys afectats i es preveu que les obres s'adjudiquin aquest juliol i puguin començar a la tardor. Els treballs es liciten amb un termini d'execució de 18 mesos i el contracte es divideix en dos lots. 

Per un costat, gairebé 6 milions d'euros es destinaran al tram soterrat, des de les antigues vies del tren fins a la desembocadura, on es col·locaran quatre calaixons per canalitzar l'aigua. L'altre lot, de 3,8 milions d'euros, consisteix en l'arranjament a cel obert entre el Vial de Cavet i les vies.