Un empresari de l'oci nocturn, en vaga de fam per exigir l'obertura dels negocis

L’oci nocturn diu prou al que consideren passivitat de les administracions envers el sector. Per això, l’empresari i representant de l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (Arons), Eduardo Abenójar, ha començat una vaga de fam davant de l’Ajuntament per exigir que s’actuï amb celeritat i existeixi voluntat política per reactivar el sector. Denuncia que ja no poden fer front a les despeses familiars i les ajudes no són suficients.

Des de la Federació de Restauració i Oci Nocturn (Fecasarm) asseguren que és factible obrir els locals i garantir-ne les mesures sanitàries. Demanen apujar les persianes dels establiments totalment tancats, i exigeixen reobrir la restauració nocturna. En aquest cas, però, admeten només clients vacunats o amb un test negatiu. Així, proposaran una prova pilot a la Generalitat.

Calculen que un 80% dels negocis nocturns de tot l’Estat tenen risc de tancar per sempre i de fet, un 15% de locals tant d’oci nocturn com de restauració ja ho han fet definitivament, ja que els propietaris no han pogut fer front els problemes econòmics.

Paral·lelament, s’ha convocat una concentració aquest dijous a Salou per defensar el sector i reclamar poder treballar. Es preveu que hi assisteixin més de 2.000 persones.