Salou aprova inicialment el Pla de Mobilitat Urbana

El Ple de l’Ajuntament de Salou ha donat llum verda a l’aprovació inicial del Pla de Mobilitat Urbana. Un document estratègic i de planificació que preveu un municipi amb una mobilitat més sostenible. Prioritzant sempre el vianant perquè la ciutadania guanyi en qualitat de vida.

El text preveu la creació i ampliació de noves zones de vianants, com per exemple treure el trànsit rodat del Passeig Miramar. Salou tindrà 11 grans eixos on les persones es podran desplaçar a peu per tot el municipi.

plamobilitatsalou1

També es preveu la implementació de nous carrils bici i zones d’aparcament de bicicletes més enllà de la línia de costa. Pel que fa al transport públic el document aposta per la mobilitat a través del futur tren-tram i la creació d’una xarxa de transport municipal amb autocar.

L’equip de govern de Sumem per Salou i el PSC i el grup d’Esquerra Republicana hi han votat a favor. Ciutadans i el PP s’hi han abstingut perquè els hagués agradat conèixer més detalls del document i haver aportat el seu punt de vista.

plamobilitatsalou2

Algunes de les accions que contempla el pla ja s’estan començant a impulsar, com la creació de pàrquings dissuasius o la peatonalització i renovació del carrer Carles Buïgas.

Des del consistori confien poder aconseguir part dels Fons Europeu per la recuperació post COVID, per desenvolupar algunes de les accions contemplades al pla.

Canvia't al 39 a la TDT