Salou aprova inicialment el Pla de Mobilitat Urbana

El Ple de l’Ajuntament de Salou ha donat llum verda a l’aprovació inicial del Pla de Mobilitat Urbana. Un document estratègic i de planificació que preveu un municipi amb una mobilitat més sostenible. Prioritzant sempre el vianant perquè la ciutadania guanyi en qualitat de vida.

El text preveu la creació i ampliació de noves zones de vianants, com per exemple treure el trànsit rodat del Passeig Miramar. Salou tindrà 11 grans eixos on les persones es podran desplaçar a peu per tot el municipi.

plamobilitatsalou1

També es preveu la implementació de nous carrils bici i zones d’aparcament de bicicletes més enllà de la línia de costa. Pel que fa al transport públic el document aposta per la mobilitat a través del futur tren-tram i la creació d’una xarxa de transport municipal amb autocar.

L’equip de govern de Sumem per Salou i el PSC i el grup d’Esquerra Republicana hi han votat a favor. Ciutadans i el PP s’hi han abstingut perquè els hagués agradat conèixer més detalls del document i haver aportat el seu punt de vista.

plamobilitatsalou2

Algunes de les accions que contempla el pla ja s’estan començant a impulsar, com la creació de pàrquings dissuasius o la peatonalització i renovació del carrer Carles Buïgas.

Des del consistori confien poder aconseguir part dels Fons Europeu per la recuperació post COVID, per desenvolupar algunes de les accions contemplades al pla.