Salou vol diversificar el turisme i apostar pels mercats domèstics

Des de Salou tenen clar que aquest any no es pot repetir la mateixa temporada turística que es va viure el 2020, la pitjor de la història a causa de la pandèmia. Saben que seria catastròfic per l’economia local; per això el Patronat Municipal de Turisme està desenvolupant un pla d’activació per planificar la temporada i saber com s’ha d’adaptar segons l’evolució del coronavirus. Salou vol crear nous productes per arribar a nous mercats: per exemple, apostant per la cultura, els esports, la gastronomia, el patrimoni històric o el paisatge. Volen vendre una destinació que vagi més enllà del turisme de sol i platja.

A la capital de la Costa Daurada volen potenciar els mercats provinents de l’estat espanyol, sobretot el català, perquè seran els primers que tindran mobilitat. Tot i això també se segueix treballant amb els mercats tradicionals internacionals com el britànic, el rus, el francès o l’irlandès, perquè tenen interès. Des de l’Ajuntament de Salou exigeixen que la vacunació vagi tan ràpida com sigui possible i tornen a fer una crida perquè s’aposti per un passaport de vacunació.

L’any passat Salou va tenir un milió i mig de pernoctacions. Molt lluny dels vuit milions que hi va haver el 2019. Tot i això el municipi va ser la segona destinació de Catalunya, després de Barcelona. Des del destí es mostren convençuts que quan la pandèmia passi, les xifres seran les de sempre.