L'ajuntament de Salou haurà d'indemnitzar al Club Nàutic

El llarg litigi judicial entre l'ajuntament de Salou i el Club Nàutic ha acabat amb el pagament de 260.000 euros en concepte d'indemnització per part del consistori en relació del projecte d'ampliació del Nàutic que finalment no es va poder dur a terme.

Més de 260.000 euros són els que haurà d'abonar de manera immediata l'Ajuntament de Salou al Club Nàutic del municipi en concepte de la redacció del projecte de reforma i ampliació de les seves instal·lacions. Un projecte presentat l'any 2008 que finalment no es va poder dur a terme ja que no s'ajustava ni al POUM salouenc ni a la Llei de Ports.

Aquí va començar el litigi contenciós administratiu entre Nàutic i Ajuntament, ja que segons els primers el conveni signat amb el consistori l'obligava a assumir el cost de la redacció del projecte si aquest no es podia portar a la pràctica. Una primera sentència l'any 2012 va donar la raó al Nàutic i va ser recorreguda pel consistori, que ara ha vist com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestimava aquest recurs. Tot i poder presentar u nou recurs al Suprem, el consistori optarà per abonar la quantitat requerida i acabar amb el procés. En el plenari d'aquest dimecres, l'alcalde Pere Granados va tornar a defensar la posició del consistori respecte a l’ampliació del Port.

Encara relacionat amb el Club Nàutic, la concessió de l'edifci social d'aquest expira al juliol del proper 2018, a expenses de l'aprovació de la nova llei de Ports de la Generalitat, ara mateix aturada per la situació política actual. En aquest sentit, en una reunió aquest dimarts a Barcelona amb representants de Ports de la Generalitat, el govern salouenc va demanar una pròrroga d'aquesta fins al 2019 per a estudiar quin ha de ser el posicionament del municipi respecte a aquesta concessió en un futur.