L'augment d'inversions marca el pressupost de Salou

Un augment del 32 per cent en inversions és la nota més destacada dels comptes de l'Ajuntament de Salou que passaran pel plenari aquest dimecres. A curt termini la nova biblioteca, i en els propers anys la remodelació del mercat municipal i l'edifici de serveis socials són les principals apostes

El pla d'inversions present i en clau de futur de cara als propers quatre anys marca la intenció del pressupost de l'ajuntament de Salou per al proper any 2018. Unes inversions que creixen per al 2018 en un 32 per cent respecte a l'any anterior, arribant als 3'6 milions d'euros com a punt de partida d'un pla quadriennal que vol enfilar-se fins als prop dels 16 milions en global l'any 2021.

Un projecte d'inversions en que hi destaquen els 760.000 euros que es destinaran a la construcció de la nova biblioteca municipal que s'ha de situar a l'avinguda Pau Casals, i de la que s'espera puguin començar les obres en el segon semestre de l'any vinent. En vistes al futur, altres grans equipaments com la rehabilitació integral de l'edifici de serveis socials o la del Mercat Municipal rebran partides per a la redacció dels projectes per a començar la seva actuació a inicis del 2019.

Un pla d'inversions segons el govern necessari per a un municipi amb les característiques de Salou.

El pressupost global arriba als 43 milions d'euros, un milió més que al 2017. Des de l'equip de govern s'ha remarcat la bona gestió de l'àrea econòmica, el que diuen ha permès una millora inversora combinada amb una rebaixa tant de l'endeutament com de la pressió fiscal.

Uns comptes que des de l'oposició han estat criticats pel grup de Partit Popular, que els ha qualificat de poc rigorosos i transparents. Creuen que hi ha partides poc definides i no s'aposta prou per temes com la promoció del municipi.

Els comptes es presentaran per la seva aprovació en el plenari d'aquest dimecres