Salou centra els esforços en l'activació econòmica i social

La crisi econòmica generada per la pandèmia ha fet caure la previsió d’ingressos del pressupost de Salou de l’any que ve. Aquest fet ha portat a retallar també les despeses considerades no essencials. Els comptes del 2021 del municipi s’han reduït un 5,5% respecte d’aquest any i queden en gairebé 47 milions d’euros.

L’actual situació porta a l’equip de govern ha incrementar les partides destinades a ajudes socials. S’hi destinaran més de 100.000 euros nous, un augment del 37%. També es mantenen aquelles partides considerades clau per la recuperació econòmica com el pressupost del Patronat de Turisme amb 2 milions d’euros i la promoció i dinamització de l’ocupació i el comerç. Des del consistori consideren que els comptes estan pensats per la reactivació social i econòmica del municipi.

Els comptes preveuen 4 milions d’inversions. Són 2 milions menys que el 2020. Enrere quedaran grans construccions. Es prioritzarà l’arranjament de la via pública i d’equipaments municipals. Destaca la climatització de la piscina municipal amb 375.000 euros.

També es retallen altres partides com festes amb 400.000 euros menys a causa de no poder celebrar grans esdeveniments com el Cós Blanc. Cauen també les partides de protocol i premsa.

Tot i tenir majora, l’equip de govern, format per Sumem per Salou i PSC, confia que l’oposició votarà a favor dels comptes perquè s’han escoltat bona part de les seves aportacions. Sigui com sigui la votació els pressupostos de l’any que ve veuran la llum verda al ple de demà.