El Golf de Sant Jordi nedant contra l'alzheimer

Més de dotze hores de travessa i 44 quilòmetres. Jordi Cervera ha completat el repte #connectatperlalzheimer a favor del nou Centre Terapèutic d’Estimulació Cognitiva per a l’Alzheimer i la Unitat de Memòria de la Fundació Rosa María Vivar.

Mai un nedador havia completat en solitari el Golf de Sant Jordi, amb sortida des del Far del Fangar de Deltebre i arribada a Salou. I poques iniciatives esportives es justifiquen tan bé com aquesta. La Fundació Rosa Maria Vivar ha engegat el nou espai de teràpia per als malalts d'alzheimer, i les interminables braçades del reusenc Jordi Cervera volen ser un estímul més en contra de la silenciosa malaltia. Va avançar uns dies l'aventura per evitar el mal temps. Va començar de matinada i va acabar als volts de les vuit del vespre a la capital de la Costa Daurada.

neda

Les condicions meteorològiques van ser menys dòcils de l'esperat però tot i això Cervera va mostrar-se regular durant tota la travessa, només amb molèsties importants les últimes dues hores. El recorregut va dur-se a terme a més de sis quilòmetres de la costa i on les onades, gairebé d'alta mar, dificulten l'avenç.

El triomf de Jordi Cervera i l'equip que va preparar la travessa s'acompanya per la col·laboració anònima de la resta de la ciutadania a través, per exemple, de la compra de casquets de bany commemoratius i de les donacions al web de la Fundació Rosa Maria Vivar (frosamariavivar.org/).