Salou demana la flexibilització de l'ús del superàvit

El Ple de Salou demana la flexibilització de l'ús del superàvit per poder-lo destinar a despeses generals. Ho fa a través d'una moció presentada pel govern, però d'aquest estil se'n van presentar tres més per part dels grups de l'oposició. Totes elles feien referència al decret del govern central, però amb diferents matisos. 

Només va reunir el suport necessari el text presentat pel govern local que, entre d'altres, demana la modificació de la llei de l'estabilitat pressupostària i que la Generalitat creï un fons de cooperació per als ens locals.

Ara bé, la moció que no rebutja la mesura del govern central de quedar-se els estalvis dels Ajuntaments, a diferència de les altres tres presentades per ERC, Ciutadans i PP que titllen l'executiu de Sánchez de confiscar els recursos dels Ajuntaments. El govern municipal defensa que el romanent del municipi sí que es podrà utilitzar.

D'altra banda, es va aprovar, per unanimitat, l'addenda del contracte programa amb la Generalitat per serveis socials i polítiques d'igualtat. S'incorporen gairebé 15.000 euros més per destinar a mesures extraordinàries per fer front a l'impacte social de la pandèmia, que s'afegeixen als 530.000 pressupostat inicialment