Els hotels, a mig gas amb un turisme que gasta menys i que no despertarà a la tardor

Si passegen per Salou comprovaran que hi ha més turistes que setmanes enrere. I així ho diuen els números tot i que no serveixin pas per salvar la temporada. El sector afirma que el 2020 s'ha acabat i que les previsions del setembre i l'octubre no seran pas millor.

Vigília de 15 d'agost, la cresta de l'onada de l'estiu, i l'ocupació hotelera és del 50%, molt superior a la del primer tram estival però, això sí, sempre tenint en compte que amb prou feines es manté activa la meitat del nombre de llits existents. En un any qualsevol, dels de sense pandèmies, Salou acolliria ara més de 300.000 persones entre primeres i segones residències, hotels i càmpìngs. El panorama actual és ben diferent tot i que el flux de turistes, principalment peninsulars, s'ha incrementat.

salouu

Del juny a la tercera setmana de l'agost, l'afluència de visitants és una escala que creix sense frens. Lamentablement, el coronavirus no va fer vacances i la crisi del Segrià, la posterior de l'Aragó i País Basc, i la negativa política exterior de països com França i Gran Bretanya han jugat en contra. Les estades són menys llargues i les previsions, a curt termini. I, atenció, el client gasta menys, potser per la por al que pugui venir els mesos vinents. I no, la tardor turística tampoc remarà a favor de la Costa Daurada.

La diversificació de mercats durant l'estiu és inferior a partir de la tardor quan l'edat del visitant també creix. L'única petita esperança, paradoxalment, seria un no previst endarreriment del curs escolar i que permetés l'entrada de clients familiars d'arreu de Catalunya i Espanya.