Salou i Tarragona asseguren que les xifres d'afluència a les platges no són excessives

Les platges de Salou són la joia de la corona del turisme al municipi. Tot i això aquest estiu no s’han ocupat encara mai al 100%. Així ho indica un estudi que l’Ajuntament ha realitzat aquestes últimes setmanes, gràcies als sistemes de control d’aforament que es van instal·lar. La mitjana són uns nivells normals d’ocupació. Els caps de setmana és quan l’aforament està més alt, sobretot entre les 12 del migdia i les 3 de la tarda. Ha estat en aquestes hores quan s’ha detectat una ocupació molt alta, a partir del 80%, i es quan es recomana a la població que no hi vagi. Aquest 20% que queda lliure es dona de marge als serveis de seguretat perquè puguin actuar i si fa falta tancar l’accés.

A Tarragona ha passat una situació similar a la de Salou. Només hi va haver una ocupació molt alta a la platja de la Móra un cap de setmana i va ser aquí quan Protecció Civil va haver d’avisar a tots els nous usuaris que no s’hi podia entrar.

Les dues poblacions fan un balanç positiu d’aquest nou sistema, asseguren que en general, la ciutadania fa cas de les diverses indicacions.