Al setembre s'iniciaran les obres de l'estació definitiva de Salou-PortAventura

Ja fa més de mig any de l’entrada en funcionament de la variant del Corredor del Mediterrani entre Vandellòs i l’Estació del Camp de Tarragona i aquest és l’estat d’obres que es troba l’estació provisional de Salou-PortAventura. A finals del mes de setembre estarà finalitzada. L’estat d’alarma ha endarrerit aquestes obres que han de convertir l’actual baixador en la principal estació del municipi.

Paral·lelament, justament a finals d’aquest setembre, també està previst que s’iniciïn les obres de l’estació definitiva. ADIF ja ha iniciat l’expropiació dels tretze terrenys on s’ha d’ubicar. Són 25.000 metres quadrats, la gran majoria de sòl rústic. El projecte preveu que les obres tinguin una durada de dos anys, per tant, l’últim trimestre del 2022 l’equipament ja podria ser una realitat.

L’estació definitiva de Salou-PortAventura tindrà un cost de més de 15 milions d’euros. Preveu la construcció d’una segona andana i l’adaptació de les vies com a estació terminal. A banda, es farà un aparcament amb capacitat per 210 vehicles. Es preveu donar servei amb aquesta infraestructura a 800.000 passatgers anuals.

L’Ajuntament de Salou, ara està a l’espera que ADIF tregui el projecte de la construcció d’un tram de via de quilòmetre i mig que ha de connectar Salou-PortAventura amb el tram central del corredor.