Salou reclama celeritat per a les obres del Barranc de Barenys

Des de l'Ajuntament de Salou han demanat al govern català que la situació actual no endarrereixi encara més un projecte del tot necessari per al municipi.

En la carta que ha adreçat l’alcalde de Salou al govern català es demana la Generalitat compleixi amb el compromís derivat del conveni signat l’any 2015 i es doti dels suficients recursos per garantir el finançament de l’obra d’endegament i nova canalització del Barranc de Barenys.

La demanda del govern salouenc arriba després que encara no s’hagin tret a licitació per part de l’Agència Catalana de l’Aigua el projecte de canalització del barranc, fet que s’hauria d’haver produït a finals del mes de maig.

Salou reclama la necessitat de l’actuació per tal d’evitar més inundacions a la zona amb els danys i desperfectes que originen. Uns fets que creuen tenen un impacte negatiu sobre la promoció i el prestigi d’un dels municipis turístics més importants de Catalunya.

Per tot això, des del govern salouenc manifesten que tot i la situació actual derivada de la COVID-19, el projecte continua sent estratègic per al municipi i anuncia que no es toleraran més endarreriments al respecte.

Cal recordar que l’últim acord pres a la Comissió Mixta entre Ajuntament i Generalitat per a abordar el projecte posa sobre la taula que les expropiacions es duran a terme aquest estiu i que les obres es poden adjudicar a finals d’any.