Sense tests massius no hi ha temporada turística

El pla de desescalada del sector turístic genera incerteses entre les principals destinacions turístiques de la Costa Daurada, amb un gran nombre de segons residents que provenen d'altres demarcacions. Les restriccions de mobilitat limitaran el negoci i municipis com Salou reclamen la massificació de les proves diagnòstiques per evitar la pèrdua de clients.

Saragossa, el País Basc i Navarra són, possiblement, els punts d'origen no catalans majoritaris entre els segons residents a casa nostra, especialment a Salou. L'Observatori de Turisme diu que la capital de la Costa Daurada comptava amb més de 5.000 residents aragonesos l'any 2017. Tots ells queden fora, de moment, de les fases de desescalada perquè el govern estatal no permet viatges interprovincials. Des de Salou consideren que l'única solució és efectuar proves massives.

El govern central ha obert la porta a aplicar restriccions per territoris molt més concrets però això també podria deixar fora, per exemple, propietaris d'apartaments empadronats, també, a municipis tarragonins. Un exemple clar és el dels veïns de Reus amb pisos a Salou. En proporció, la presència de segons residents d'altres demarcacions és similar a racons com La Pineda, on també destaca la xifra de turistes lleidatans.

ENCARA MÉS DIFÍCIL HO TÉ EL TURISME ESTRANGER

A zones com Torredembarra i Altafulla és forta també l'arribada de residents barcelonins. Més difícil es planteja l'entrada de turistes estrangers per l'aturada de les turoperadores i les restriccions sanitàries.

Si desconeixem com i quan es desenvoluparà la socialització interior, mirar més enllà de les fronteres estatals, ara per ara, és inviable.