Gairebé un 80% de les visites mèdiques es fan de manera telemàtica

Aquesta és una de les imatges més freqüents en un CAP. Personal sanitari fent consultes amb els seus pacients a través de trucades, correus electrònics o els canals online de Salut. L’actual situació generada per la COVID-19 ha fet caure en picat les visites presencials en llocs com aquest. Gairebé un 80% de les visites són de manera telemàtica.

Metges i infermeres s’han vist obligats a canviar el seu model de treball en un temps rècord. Gairebé tres quartes parts de la jornada laboral la dediquen a fer tasques telemàtiques. L’objectiu de tot plegat és seguir prestant l’atenció sanitària sense haver d’exposar el pacient.

UNA TENDÈNCIA QUE HA VINGUT PER QUEDAR-SE

Des dels centres sanitaris confien que quan passi aquesta situació aquesta metodologia es quedarà. Asseguren que és un benefici per a totes les parts. El coronavirus ha imposat aquest canvi que els pacients ja es creuen. Unes visites telemàtiques que en un futur es milloraran a través de videoconferències. Tot i això, si és necessari, la visita presencial també es fa.

Els professionals consideren que l’atenció telemàtica és igual de bona. La digitalització en aquest àmbit ja era un horitzó no massa llunyà que ara s’ha vist precipitat per quedar-se entre nosaltres.