Cap de setmana fort de la celebració del 30 d'octubre

Salou celebra avui el dia de la segregació de Vila-seca, i per tant, la seva independència com a municipi, des de l'any 1989. I com cada any, els salouencs ho celebren amb la seva festa major d'octubre, que durant tot el cap de setmana ha omplert d'actes la capital de la Costa Daurada.

Les associacions i entitats salouenques han sortit en cercavila per commemorar la festa de la segragació. Diumenge el seguici popular va ballar des del passeig Jaume I fins a la plaça de la Pau: la Morena, els gegants, la mulassa i diversos balls com el de bastons. La protagonista del dia però, va ser la Morena que per primera vegada va recollir els xumets dels més petits.
La Morena també va sortir dissabte al vespre quan Salou es va omplir de foc i de pólvora juntament amb els diables, les bruixes i el Xaloc. El dia gran però és avui. Als anys 70 un moviment popular va començar a promoure la segregació del municipi, als anys 80 es van recollir signatures i finalment, el 30 d’octubre de 1989 Salou es va independitzar amb una sentència del Tribunal Suprem.