Salou reclama tests i certificats sanitaris per salvar el turisme

Front comú amb les principals destinacions turístiques per aturar la destrucció del sector per culpa del coronavirus. Demanen ajuda a l'Estat mitjançant línies de crèdit i plans socials, i aposten per la instauració de segells sanitaris que garanteixin la mobilitat segura.

Salou és una de les vuit localitats estatals que componen l'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja i que enviaran un paquet de propostes al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per a l'elaboració d'un Pla Nacional de Recuperació del sector. Els batlles responsables de cadascuna de les localitats que engloben la coneguda com a AMT han mantingut una videoconferència en la qual han posat damunt la taula la greu situació provocada per la crisi de la COVID-19, que ha acabat amb la finestra de la Setmana Santa i que amenaça ara l'estiu.

Es considera, atenció, fonamental que els turistes comptin amb tests i certificats sanitaris per normalitzar els desplaçaments sense riscos afegits. L'estiu passat, Salou va sumar gairebé vuit milions de pernoctacions. Ara, el futur és poc menys que incert, si la Costa Daurada no recupera el paper de garant de la mobilitat segura.

HI HA D'HAVER UN PLA DE XOC

Segons Salou, és urgent definir un marc de propostes de xoc que compti amb ajuts econòmics estatals per impulsar l'ocupació i, en definitiva, l'economia. Reclamen noves eines de protecció social i dels professionals, l'ampliació dels ERTO i l'obertura de línies de crèdit i finançament estatal; també incentius per als autònoms i les PIME amb l'objectiu d'aturar la destrucció de feina i empreses.

D'altra banda, s'instarà el govern espanyol a modificar la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera; és a dir, que es permeti incomplir la regla de la despesa aquest any i el 2021 per aplicar lliurament els superàvits i romanents de tresoreria segons les necessitats de cada territori.