La Generalitat vincula l'augment de consum d'aigua de Salou a desplaçaments a segones residències

La Generalitat adverteix que la ciutadania no està respectant el confinament i que aprofita els caps de setmana per desplaçar-se a les segones residències. Per justificar aquest raonament s'ha fixat en l'augment consum d'aigua a localitats costaneres, entre elles Salou. Des de la capital de la Costa Daurada s'assegura però que ja abans de l'estat d'alarma es van reforçar les mesures per evitar precisament l'arribada del turisme de segona residència.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, els accessos a Salou han estat un dels punts de control de mobilitat  estratègic durant els caps de setmana. Són emplaçament on els Mossos d’esquadra han reforçat la seva presència amb la voluntat de coartar els desplaçaments a segones residències aprofitant els dies festius i coincidint ara amb les vacances de Setmana Santa. Una pràctica que, segons denuncia la Generalitat, s’ha mantingut tot i les mesures a localitats costeres com Salou. La Generalitat argumenta la tesi basant-se en les dades de consum d’aigua.

L'ALCALDE HO NEGA

Una dada rebatuda des del consistori salouenc, que condiciona l’augment del consum a una conseqüència més del confinament.

Sigui com sigui. Des de la Generalitat s’adverteix una vegada més que s’han d’evitar desplaçaments innecessaris i recorda que el desplaçament a segones residències està prohibit.