Jané destaca la voluntat integradora de Salou al pregó de les festes del 30 d'octubre

Tret de sortida de la Festa Major salouenca que recorda aquella tardor del 1989 en què l'actual municipi va iniciar el seu camí independent de Vila-seca. L'exconseller d'Interior, Jordi Jané, va ser l'encarregat de protagonitzar un pregó festiu amb record cap a la policia per la seva professionalitat durant l'atac terrorista de l'agost.

Visiblement orgullós de ser l'encarregat d'obrir les festes del 30 d'octubre, l'exconseller d'Interior i diputat al Parlament, Jordi Jané, va signar al llibre d'honor de l'ajuntament de Salou. No és el primer cop que ho fa arran de les diverses juntes de seguretat que ell mateix va encapçalar.

Per això, durant el seu discurs posterior no va oblidar-se del paper dels cossos policials a la crisi terrorista del passat estiu a la Costa Daurada. Un Jané que va parlar, a més, de l'afany de superació històric dels salouencs, que 28 anys enrere van segregar-se de Vila-seca.

Un pregó ple d'autoritats i representants de la seguretat, des de la Policia Local, als Mossos d'Esquadra, passant per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, a qui Jané va saludar poc abans de l'inici del pregó. Jané no va fer cap referència explícita al procés català, però apunta que no es pot menystenir la força de les societats mobilitzades com la de Salou i on el diàleg va servir per superar les dificultats.

L'exconseller va saludar els hereus i les pubilles de la festa del 30 d'octubre de Salou, que arrenca ara i que s'allargarà fins dimarts vinent amb una quarantena d'actes, entre ells, la celebració dels 25 anys de la Biblioteca Municipal.