El Cap Salou necessita una escola pròpia

El municipi ha assolit els 29.000 habitants i el consistori ha reviscolat una antiga petició, la construcció d'un nou centre educatiu, de 2 a 16 anys. Considera que respon a les necessitats tot i que, al seu dia, la Generalitat va contestar que no era necessària.

L'Avinguda Pla de Maset enllaça Salou i La Pineda. Direcció mar i cantonada amb carrer del Fonoll, aquí és on s'aixecaria la futura escola del Cap Salou. Anys enrere, l'Ajuntament va cedir a la Generalitat els terrenys per aixecar el nou emplaçament i respondre a la petició dels veïns del barri, que s'han de desplaçar fins al centre de la ciutat. El departament de l'àrea, en canvi, va refusar l'oferta. Ara, els 29.000 habitants demostren, segons l'equip de govern, que aquesta escola és necessària per garantir la qualitat del servei i per equilibrar, també, els fluxos de veïns pel nucli urbà.

El 65% dels residents a Salou disposa de la nacionalitat espanyola. Destaca, però, l'auge de la comunitat russa, que podria convertir-se, a mitjà termini, en el 'target' estranger majoritari al municipi. La ciutat creix de manera controlada.

Consideren, a més, que la resta d'administracions ha de tenir cura de Salou, ja que l'evolució demogràfica no s'aturarà gràcies a projectes com el de Hard Rock.