Salou s'estrena com a punt de partida del Rally Catalunya Històric

Amb la presència de cotxes clàssics del passat automobilístic, el també conegut com a Rally de Les Caves ha arrencat des del passeig Jaume I, davant l'edifici del Patronat de Turisme local, i ha travessat el cèntric carrer Barcelona. 

Els vells aficionats al món del motor han disposat de l'opció de veure de nou en actiu vehicles que són ja història de l'alta competició i que encara tenen cabuda a les carreteres gràcies a proves com aquesta, apadrinada pel mateix RACC i que s'ha desenvolupat durant tot el cap de setmana per diversos punts habituals del Rally Catalunya-Costa Daurada. Cal recordar que, aquest 2020, la prova mundialista descansarà arran del sistema de rotació de seus instaurat per la Federació Internacional i que ha afectat en primera instància a Salou amb l'expectativa, això sí, de recuperar el seu lloc al calendari l'any 2021.

L'eliminació del trànsit ferroviari pel nucli urbà de la localitat ha fet possible que els cotxes, un total de 41, puguin travessar l'antiga via i lluir pel tram més comercial i concorregut de Salou. El Rally Catalunya Històric ha constat de 14 trams i gairebé 600 quilòmetres de recorregut. La victòria final ha estat per a la parella Ruben Maes-Michel Périn (Porsche); Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi) i Joan Pedragosa-Josep Beltri (BMW) han completat el podi.