Tret de sortida de la Festa Major d'Hivern de Salou

Amb un minut de silenci i la suspensió de la tradicional traca encesa pel pregoner al final de l'acte en memòria de les víctimes que va deixar el temporal Glòria a Catalunya la passada setmana. D'aquesta manera Salou va donar inici el passat divendres a la Festa Major del municipi, que s'allargarà fins al proper dissabte amb el gran final de festa que suposa una nova edició del Cós Blanc.

Les noves pubilles i hereu del municipi van ser els encarregats de donar pas a la pregonera d'enguany, l'actriu tarragonina Júlia Creus, que va dur a terme un pregó autobiogràfic, recordant tant que els seus pares s'havien conegut a la capital de la Costa Daurada com les visites de la seva adolescència a un municipi que va assegurar no deixarà de visitar i gaudir en un futur.

Durant el primer cap de setmana de festes, la cultura popular ha estat la gran protagonista de la festa major, amb el primer ball del seguici festiu del municipi aquest dissabte. D'aquesta manera, els principals elements del seguici salouenc com la Morena i la Mulassa, que enguany celebren el seu desè aniversari, els balls de Bastons i Pastorets i els gegants i nanos del municipi entre d'altres van recórrer els principals carrers de la capital de la Costa daurada per a acabar duent a terme el tradicional ball de lluïment a la Torre Vella, on van ser rebuts per les autoritats salouenques.

Ja diumenge va ser el torn per la 34a edició de la Trobada gegantera del municipi, que va congregar que va sortir de la plaça de la Pau per a recórrer els carrers Francolí i Barcelona per a tornar al punt d'inici. Durant la desfilada, als gegants del municipi els van acompanyar desenes de parelles de gegants, gegantons i nanos procedents d'arreu com per exemple els Gegants Veguers de Montblanc entre d'altres.