Adif licita la redacció del projecte de desmantellament de les vies

Una vegada posada en marxa la variant del Corredor del Mediterrani Adif ja treballa per desmantellar la estructura de via única que fins ara s’utilitzava entre Vandellós i PortAventura. L’empresa que explota el servei ha licitat, amb un pressupost de gairebé 100.000 euros, la redacció del projecte per dur a terme aquests treballs. Espera tenir la proposta preparada en uns quatre mesos. Aquesta hauria de contemplar el desmantellament de la via, catenària, senyalització i altres elements durant els gairebé 28 quilòmetres d’infraestructura, ara sense servei. Els treballs complementaran els que ja està duent a terme Adif per a la desconnexió dels 11 passos a nivell que han quedat suprimits.

El desmantellament d’aquesta via donarà resposta a la demanda històrica de Salou per retirar el tren de l’interior de la localitat o a la declaració d’impacte ambiental que contemplava la desaparició d’aquest tram, però al mateix temps també deixa sense servei ferroviari el centre urbà de Salou. Un dèficit que es podria revertir activant des de la Generalitat el projecte del Tren Tramvia del Camp de Tarragona que assumiria Ferrocarrils Catalans.

El projecte del tren tramvia entre Cambrils i Tarragona preveu un traçat de 18 quilòmetres al llarg del qual hi trobarem 11 parades. El projecte contempla, a Salou, que la futura infraestructura ressegueixi l’actual traçat ferroviari que es preveu desmantellar i s’integri a l’entramat urbà. També preveu la possibilitat d’implantar un ramal cap a Vila-seca per poder arribar fins a Reus.