Salou redueix el deute a menys d'un terç en cinc anys

S'ha passat així dels 23,5 milions del 2012 als 7,2 milions actuals. Des del govern remarquen, a més, la baixada de la pressió fiscal a manca de dues setmanes de la presentació de la proposta d'ordenances fiscals per al 2018.

Des de la regidoria de gestió econòmica consideren que el control de la despesa i la responsabilitat pressupostària ha permès disminuir l'endeutament sense que hagi afectat la capacitat inversora del municipi. D'aquesta manera, apunten que mentre el deute baixa un 10% anual, les aportacions mitjanes en forma de nous projectes es mantenen fidels als prop de 5 milions d'euros per any.

Un equip de govern que apunta, a més, la progressiva reducció del cost fiscal que cada salouenc assumeix a través dels impostos, especialment amb l'IBI. Aquesta disminució de la pressió fiscal, argumenten, és conseqüència directa del rigor en el control de la despesa i de la capacitat de sanejament del mateix deute acumular.

Cal recordar que el pressupost del govern local d'enguany va acostar-se als 43 milions d'euros, 7 punts més que el de l'any anterior. Tot plegat a tan sols 15 dies que s'aprovin les noves propostes fiscals per a l'exercici del 2018 a la capital de la Costa Daurada.