El nou pla ocupacional de Salou dona feina a 10 persones d'entre 45 i 65 anys

‘Treball i formació’ és el nou programa ocupacional que ha engegat l’Ajuntament de Salou amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i una subvenció dels Fons Social Europeu.

10 persones de Salou, d’entre 45 i 65 anys, treballaran al servei municipal durant 6 mesos o 1 any segons l’àrea. Es tracta d’aturats de llarga durada, i que actualment 7 d’ells no cobra cap mena de prestació. El nou pla permetrà que els treballadors es reciclin i puguin entrar novament al món laboral.

Durant els primers dies, els nous treballadors es troben realitzant cursos de riscos laborals, de Protecció Civil i de sessions formatives en matèria d’igualtat de gènere, entre d’altres.

Els llocs de treball que es reforçaran són els que l’ajuntament ha decidit ampliar, com és el cas del personal de la brigada municipal, un lloc per un agent cívic o conserges. També s’ha decidit reforçar l’àrea d’ocupació municipal amb la incorporació de la Sònia, de 47 anys i 4 anys a l’atur. Espera amb molta il·lusió tornar al món laboral.

Unes persones que gràcies a aquest pla ocupacional reben una empenta per encarar els últims anys al món laboral abans de la seva jubilació. L’ajuntament ja prepara altres plans d’ocupacions locals que aniran destinats a més col·lectius del municipi.