El sector hoteler de la Costa Daurada tem pels efectes de la crisi política

En ple pont del 12 d’octubre, el sector hoteler alerta dels efectes que ja està tenint sobre el turisme l’actual situació de crisi política entre Catalunya i Espanya. Amb una ocupació del 70% aquest pont de la Festa Nacional d’Espanya, els hotels de la Costa Daurada avisen que està sent el públic estranger el que salva aquest final de temporada, donat el descens de reserves de turisme espanyol.

Turistes francesos, britànics o irlandesos majoritàriament omplen aquest pont els hotels de la Costa Daurada, amb reserves que podrien superar el 70% d’ocupació fins diumenge, fins el 75% a Salou i la Pineda, però amb una alerta del sector turístic. El clima de conflicte polític a Catalunya reduït les reserves d’última hora dels turistes de la Conca de l’Ebre, molt habituals a la Costa Daurada.

Des de l’Associació Hotelera avisen però que mentre duri la crisi institucional entre Catalunya i Espanya es pot produir a la Costa Daurada l’efecte similar al que ja han viscut països amb conflictes geopolítics com Turquia, Egipte o Tunísia, situacions de les quals fins ara Catalunya s’havia beneficiat.

Malgrat tot, durant el mes de setembre les pernoctacions a Salou, Cambrils i la Pineda han augmentat un 5%. Aquest octubre es mantenen obertes el 70% dels hotels. El sector assegura que malgrat la situació política però, seguirà treballant per la promoció turística del territori, en especial a la resta d’Espanya.