Salou viu el 'shakedown' que obre el Rally Catalunya-Costa Daurada

Milers de persones han gaudit aquest matí de l’inici del Rally Catalunya-Costa Daurada a Salou, a la zona d’Emprius. És el 'shakedown', un tram que no compta per a la taula classificatòria però que ja ha fet les delícies dels aficionats al motor.

Tret de sortida de la cita mundialista més important del planeta. El Rally Catalunya-Costa Daurada ja crema combustible i pneumàtics a Emprius, un camí interior que connecta Salou amb Vila-seca i que posa a prova la qualitat dels pilots durant tres quilòmetres no puntuables per a la classificació definitiva.

El 'shakedown' s'ha iniciat amb un petit circuit molt tècnic de sorra, on milers de persones s’han concentrat per veure els seus ídols. Persones arribades de tots els indrets del món no s’han volgut perdre el pas d'aquests cotxes a gran velocitat. Després de la zona de sorra, els competidors han entrat al Emprius, un tram pràcticament recte i que ha permès prémer l'accelerador al màxim. Enmig de la recta, això sí, han aparegut les famoses xicanes de pneumàtics, tres al llarg del recorregut. Els pilots han hagut de suar per superar aquests obstacles. I és des d’aquí on els aficionats s’han aplegat per veure i sentir de ben a prop els motors i la benzina.

El 'shakedown' és tan sols el primer tast del Rally Catalunya-Costa Daurada, que té Salou com a centre d'operacions. Aquest divendres es completaran els primers trams cronometrats per les carreteres de la demarcació. Dissabte a la tarda, el passeig Jaume I acollirà el ja clàssic tram especial. Diumenge, el mateix passeig serà la seu de la cerimònia de campions.

50 milions d'euros d'impacte, 17 trams, 325 quilòmetres i l'única prova mixta del calendari. L'any 2020 la cita descansarà per tornar de nou al Mundial de cara al 2021.