Un pregoner de pel·lícula

L'actor i cantant salouenc, William Miller, ha protagonitzat l'inici oficial de la Festa de la Segregació de Salou. El 30 d'octubre es compliran tres dècades de la històrica data en què el municipi va emprendre el vol en solitari.

De nen va arribar a Salou després de passar per diversos indrets en companyia d'una família que ell denomina com a nòmada però que va trobar l'estabilitat aquí mateix. Diu ser el fruit d'un grup de persones nouvingude que, lentament, va arrelar-se al municipi perquè les portes de la vila sempre van mantenir-se obertes.

William Miller és conegut pels seus papers a sèries i pel·lícules de la primera línia espanyola. També és cantant en una banda local i, sempre que pot, torna a casa per revifar les seves arrels.

El pregó serveix també com a tret de sortida protocol·lari de la Festa del 30 d'octubre a Salou. Enguany va celebrar-se al jardí de la Torre Vella on l'alcalde va destacar la rellevància de la Segregació. Molts veïns no recorden o no havien nascut aquella tardor del 1989.

L'agenda festiva s'allargarà fins al 31 d'octubre amb moments àlgids com el Rally Catalunya-Costa Daurada, que comença dijous, a banda de les trobades tradicionals de cultura popular i les propostes dedicades als infants.