El Passeig Jaume I de Salou va acollir la inauguració del Ral·li Catalunya-Costa Daurada

Va ser la principal novetat d'aquesta edició. Altres cops, el punt d'inici de la cita esportiva més important del Mundial s'ha realitzat a Barcelona. I milers d'aficionats van aplegar-se al cor de la capital de la Costa Daurada per viure el moment al costat de les estrelles del motor.

Segurament pocs posen cara als pilots del Mundial, els coneixen molt més pels seus èxits i especialment per la seva marca de vehicle. Però la cua de signatura de fotografies i records va ser eterna. El més buscat, el càntabre Dani Sordo que ha estat segon diversos cops però que mai ha guanyat el Costa Daurada.

L'altre favorit del públic, Sebastien Ogïer, líder del campionat de ral·lis i pilot estrella de Ford. Ja a les 8 del vespre, puntual, el mateix pilot francès va obrir la cerimònia de sortida al Passeig Jaume I i a uns escassos 10 metres de distància de la Platja de Llevant. L'any passat la cita d'inici va dur-se a terme a Barcelona. Aquest dissabte a les 5 de la tarda serà el torn de la súper especial de Jaume I, i diumenge, de l'entrega de trofeus al migdia i al mateix indret.

Crida l'atenció el soroll dels cotxes, superior al d'anteriors cites per l'augment de cavalls d'unes escuderies que, des d'avui, circularan per set comarques de la demarcació. Amb un desplegament mediàtic internacional únic al territori dins la galàxia de l'esport, és la tretzena vegada que el Ral·li Catalunya se celebra a la Costa Daurada, amb capital estable a Salou.