El Rally Catalunya-Costa Daurada no se celebrarà l'any 2020

D'aquí a dues setmanes Salou acollirà, un any més, el Rally Catalunya Costa Daurada. Serà l'última edició prèvia a l'aturada del 2020. La Federació Internacional d'Automobilisme ha aplicat un sistema rotatiu que afectarà primerament Catalunya, França i Austràlia. La continuïtat de la cita, però, està assegurada per al 2021 i el 2022.

Del 24 al 27 d'octubre, el Rally Catalunya-Costa Daurada complirà quinze anys com a hereu del Rally Catalunya-Costa Brava i de la vella Volta a Catalunya nascuda el 1916. 100 anys de vinculació amb el Mundial automobilístic ininterromputs des del 1973 i que experimentaran un 'stop and go' el 2020. La FIA vol rotar per incloure altres seus dins el calendari de 14 cites. Aquest sistema arrencarà d'aquí a un any i arrencarà per Salou, França i Austràlia.

Fonts consultades per TAC12 afirmen que la rotació havia de començar per països com Alemanya, que han presionat per evitar-ho, assenyalant, d'aquesta manera a una cita salouenca única al planeta perquè barreja trams d'asfalt i terra amb un impacte de 50 milions d'euros i gairebé 100 milions de teleespectadors. 200.000 aficionats, molts d'ells provinents d'arreu del món, s'apleguen a les carreteres de la demarcació per gaudir del pas dels millors pilots del Mundial.

La notícia ha sorprès fins i tot a l'Ajuntament, que no preveia la caiguda per al 2020. En qualsevol cas, la Federació Internacional d'Automobilisme i el mateix RACC, organitzador del certament, garanteixen la tornada del Catalunya-Costa Daurada per al 2021 i el 2022.

L'única rotació introduïda els darrers temps va ser l'arrencada inaugural de la prova entre Salou i Barcelona però mantenint sempre Salou com a centre neuràlgic. En dues setmanes direm 'fins aviat' al Rally Catalunya-Costa Daurada.