Espectacular inici del Ral·li Catalunya-Costa Daurada

La millor prova automobilística del calendari mundial ja ha començat, i ho ha fet amb el shakedown, el tram no puntuable de poc menys de 3 quilòmetres. Emprius no permet intuir qui guanyarà el Catalunya-Costa Daurada, però sí gaudir d'un dels espectacles esportius més impresionants del món.

El líder del Mundial, el francès Sebastien Ogïer, ha encetat el shackedown i el gir a l'esquerra més famós del primer tast del Rally-Catalunya Costa Daurada. Una delícia per als aficionats que ha continuat amb un altre Ford, el del finlandès Ott Tänak. I segurament la tretzena cita amb seu central a Salou és la més segura de tota la història perquè s'ha limitat l'accés al públic a tots els punts on existeixi una mínima dosi de perill d'accident.

En qualsevol cas, l'espectacle està assegurat des d'avui i fins diumenge a les 7 comarques de la demarcació de Tarragona que acullen la prova, entre elles, el Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà. L'altre gran atractiu de la jornada matinal a Emprius ha estat la clàssica CHICANE, a 1 quilòmetre de la meta i on els voluntaris del RACC no han deixat de tenir feina, recol·locant els pneumàtics desplaçats per la violència d'uns vehicles que han augmentat de potència respecte d'altres anys. Des de les 7 del matí, els apassionats del motor han agafat lloc a tocar del camí d'Emprius. Fins i tot hi ha gent que ha acampat, passant la nit a una zona agrícola que connecta per l'interior Salou i Vila-seca.

I malgrat que entre cotxe i cotxe passen només un parell de minuts, el shackedown s'ha allargat tot el matí perquè els participants han completat diverses passades. Ara bé, cap d'elles comptabilitzarà per a la classificació general del Catalunya-Costa Daurada. Per cert que, entre oliveres, el primer pas se l'ha endut el càntabre de Hyundai, Dani Sordo,

88 milions d'audiència televisiva internacional, 46 milions d'impacte econòmic i 140 participants en l'únic ral•li mixt de tot el calendari. 19 trams, 10 d'ells amb variacions i 5 completament nous. Dissabte viurem la súper especial de Jaume I, un passeig que diumenge al migdia acollirà el podi dels guanyadors.