Notícies 12. 01/03/2024

El ministre d'Indústria defensa a Tarragona que l'impost extraordinari sobre les energètiques no ha de frenar inversions importants d'empreses que aposten per la descarbonització. ho ha dit en una visita a Repsol, que recordem té inversions en cartera a l'espera de com es resolgui aquest impost que s'està negociant.

L'Ajuntament de Tarragona denuncia als jutjats la Generalitat per la propietat de l'antiga Chartreuse on hi ha la seu de l'Escola Oficial d'Idiomes. Les dues administracions no es posen d'acord i el consistori reclama al govern català dos milions d'euros.

Una multinacional que fabrica components per a automòbils s'instal·la al polígon de Constantí que continua atraient inversors.  Hi instal·larà una planta de producció que donarà feina a un centenar de persones.

Entrarem al Centre d'Arts Contemporànies, Mèdol, a la Casa Canals de Tarragona. Avui obre portes una exposició centrada en retrats d'animals que han estat maltractats. És obra de la fotògrafa i activista Estela de Castro.

En esports, el Nàstic vol tornar a ser líder i per això necessita sumar al camp de l'Arenteiro, setè classificat i un dels millors equips com a local de la categoria. Dani Vidal té les baixes de Nacho i Pablo Fernández.

Un programa ampli, amb una trentena d’activitats que s’aniran desenvolupant fins aproximadament Sant Joan i que enguany giraran entorn de la lluita i del paper de les dones durant la repressió franquista. Un col·lectiu especialment oblidat però que va tenir un rol òbviament crucial i moltes històries que mereixen ser recuperades. En parlem amb Joaquim Nolla, director de l’Arxiu Municipal de Tarragona.

Programes més recents a TAC12