Notícies 12. Edició migdia. 02/02/2024

Altafulla vol ampliar el seu terme municipal amb terrenys de Tarragona. L'ajuntament demanarà que el límit entre els dos municipis el marqui el riu Gaià. Així l'actual benzinera, l'estació de trens o la plana del Vinyet passarien a ser altafullencs. D'aquí una setmana hi ha reunió entre els dos ajuntaments.

La Part Baixa de Tarragona canviarà totalment amb el pla integral que preveu 25 accions a curt, mitjà i llarg termini. Defineix què s'ha de fer i per quin ordre. Comtempla, per exemple, la transformació de carrers com el Reial o el del Mar. També s'aprofitaran espais de l'antiga Chartreuse per a usos culturals.

Les comarques de Tarragona tanquen el gener amb 41.300 aturats, una xifra molt semblant a com es va acabar el 2023. L'atur només ha crescut en poc més de 300 persones i ho ha fet pel mal comportament del sector serveis.

Farem la prèvia del Cós Blanc, la festa del confeti que se celebrarà demà a Salou estrenant emplaçament, al passeig Jaume I. Es llençaran 25 tones de confeti i hi participaran 28 colles. En directe, per TAC12.

En esports, el Nàstic es desplaça al camp del filial de la Reial Societat on s'enfrontarà a un rival potent però que no guanya des del mes de novembre. Podria ser el partit del debut del darrer fitxatge en el mercat d'hivern, Àlex Mula.

Ho farem l’endemà que el Govern hagi aprovat l’entrada de l’àrea de Barcelona i de Girona en emergència per sequera. Això provoca que hagin d’aplicar ja algunes restriccions en el consum d’aigua. Però, com estan les coses a casa nostra? També hi arribarem a aquest extrem? Avui en parlem amb el president del Consorci d’Aigües de Tarragona, Joan Alginet.

 

Programes més recents a TAC12