Notícies 12. Edició vespre. 29/05/2023

Hi tornarà a haver eleccions el 23 de juliol. Eleccions generals avançades i convocades pel president del govern espanyol l'endemà dels resultats electorals que en global, a l'Estat, han donat la victòria al Partit Popular i hi hagut un clar augment de l'extrema dreta.

Una de les victòries socialistes s'ha viscut a Tarragona on Rubén Viñuales serà el proper alcalde després de ser la força més votada i de la davallada del seu rival, el republicà Pau Ricomà. La nit va ser d'alegries també pel Partit Popular, que dobla representació, i per Vox, que entra amb tres regidors. Per contra, decepció a les files de la CUP que queda fora de l'ajuntament.

Resultats excel·lents per Pere Segura a Vila-seca que podrà governar amb majoria absoluta amb 13 regidors, 5 més que ara fa quatre anys. També ha pogut revalidar la majoria absoluta el socialista Oscar Sanchez, a Constantí.

Pendent de pactes a poblacions com Montblanc i Altafulla, dues poblacions que venen d'un mandat molt complicat i on els partits més votats no tenen la força suficient per governar sols. A Torredembarra, el republicà Eduard Rovira ha perdut la majoria absoluta i caldrà veure si mira cap al PSC, i a Valls, l'actual alcaldessa ha estat la força més votada i està per veure si repetirà soci de govern amb Esquerra.

Han estat unes eleccions marcades per l'abstenció. A Tarragona, hi ha hagut la participació més baixa de la història, una tendència que s'ha repetit en molts altres municipis. Destaca Salou, on hi ha més persones que s'han quedat a casa que no pas les que han decidit anar a les urnes.

 

Programes més recents a TAC12