Notícies 12. Edició migdia. 10/03/2023

 

Creixen un 35 per cent en un any les agressions als metges i metgesses de Tarragona, segons dades del Col·legi de Metges. És la demarcació de tot l'estat on més se'n registren. Durant l'any passat se'n van denunciar unes 200, la immensa majoria a metgesses joves.

El secretari de l'Ajuntament de Montblanc deixarà les seves funcions per poder-se presentar a les eleccions municipals com a número 2 de la llista de l'actual alcalde, Josep Andreu. S'aparta del càrrec després de les crítiques d'Esquera i Junts que demanaven la seva dimissió.

La Generalitat posa en marxa un programa d'acompanyament per les persones que han patit seqüeles greus a causa d'accidents de trànsit per ajudar-les a adaptar-se a la nova vida. És una iniciativa pionera a nivell europeu que ara arriba a casa nostra.

Comencen les obres per ampliar la plaça del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. S'hi habilitarà una pista poliesportiva i serà un espai polivalent. Per més endavant queda la construcció al mateix campus de la futura facultat d'Educació i Psicologia, pendent de finançament.

Ens acostarem fins al quiosc de la plaça Verdaguer de Tarragona on la Floristeria Romeu fa 50 anys que hi ven flors. Ha estat testimoni de l'evolució que ha patit aquesta zona de la ciutat per on abans hi circulaven els cotxes i on ara els vianants són els únics protagonistes.

La Unió Esportiva Valls intentarà mantenir una jornada més el liderat del grup tercer de la primera catalana. Es desplaça fins al camp del Sarrià, un equip de la part baixa. El contratemps és que no podrà comptar amb el seu golejador Aitor Serrano, que va ser expulsat amb vermella directa en el darrer enfrontament.

Parlarem amb Edurne Pasaban, la primera dona alpinista que va aconseguir coronar els 14 cims més alts dels planeta. Hem pogut conversar amb ella durant la seva estada a Tarragona per participar en un cicle de conferències de la Diputació de Tarragona.

Programes més recents a TAC12