Notícies 12. 12/05/2021

Els locals d'oci nocturn ja saben les mesures que hauran de complir per poder reobrir però no saben quan ho podran fer. El Procicat ha aprovat el pla de reobertura tot i que les discoteques no podran tornar a obrir fins que s'aixequi una ordre ministerial.

Escoltarem el testimoni d'una infermera d'urgències de l'Hospital Joan 23 de Tarragona. Durant la pandèmia, molts d'aquests professionals van ser derivats a treballar a les plantes covid i a les UCIS. Avui se celebra el Dia Internacional de les Infermeres, dia per reconèixer la seva feina però també per escoltar-los. Per saber com es van sentir i com se senten al veure per exemple, que el nombre d'ingressats a les UCIS no afluixa un any després que comencés tot. 

Els pagesos del sector de l'avellana es tancaran al departament d'agricultura per denunciar l'incompliment de la Generalitat en la moratòria dels crèdits que els van concedir per salvar el sector. Ells pagesos se senten enganyats. El govern es defensa dient que la promesa no s'ha pogut aplicar per qüestions tècniques.

Valls continua posant en valor els seus torrents i netejarà i adequarà l'entorn dels Tres Molins, al torrent de la Xamora. També s'instal·laran panells per indicar el valor patrimonial de la zona que inclou un pont medieval del segle XIII.

Torna el Tarraco a taula, les jornades gastronòmiques vinculades al festival de recreació històrica Tarraco Viva. Des d'aquest cap de setmana i fins a finals de mes, sis restaurants cuinaran receptes romanes que ja han desaparegut dels llibres de cuina.

El Nàstic no té pressa per incorporar el nou entrenador i preveu que l'anunci del relleu de Toni Seligrat es produeixi el mes vinent. El club ha fet oficial avui l'adéu del fins ara tècnic i ha ratificat Sergi Parès en la direcció esportiva.

Programes més recents a TAC12