Notícies 12. 01/03/2021

Dia de reobertura als centres comercials gràcies a la flexibilització de les restriccions que han entrat en vigor aquest dilluns. La tornada de les grans superfícies és la principal novetat de les mesures, tot i que encara no poden obrir els bars i restaurants que es troben a l'interior de les instal·lacions. Després d'haver perdut més del 90% de la facturació de la campanya de rebaixes d'hivern, confien que a partir d'ara se'ls pugui garantir la continuïtat del servei.

Perquè el nombre de persones que ha rebut la primera dosi ja és superior al total de contagis des de l'inici de la pandèmia. Segons les xifres oficials, són 35.000 primeres inoculacions de la vacuna. Òbviament encara estem lluny d'assolir un percentatge important de la població, ja que ens situem en gairebé el 5% del total de població del Camp de Tarragona que, com a mínim, ha rebut una dosi.

El tarragoní Eusebi Campdepadrós és un dels membres de la Mesa del Parlament contra qui la Fiscalia de Catalunya ha presentat una querella per desobediència. Se'ls acusa d'haver admès a tràmit, fa gairebé un any i mig, la resolució de resposta a la sentència del provés que reiterava el compromís amb l'autodeterminació.

Concentració veïnal a Boscos de Tarragona per denunciar l'ocupació d'un xalet al barri. Uns 200 veïns es van mobilitzar just davant de l'habitatge per reclamar més seguretat i evitar futures ocupacions il·legals. Des de l'Ajuntament s'explica que s'han intentat diverses estratègies de mediació, però de moment no han donat resultat.

La Mulassa de Montblanc celebra 40 anys de la seva recuperació. Serà l'epicentre de les festes de Sant Maties i tindrà la seva pròpia miniatura de goma. A més, durant les festes es retrà homenatge als impulsors de la recuperació de la Mulassa i els seus portadors al llarg d'aquestes quatre dècades.

El Nàstic conserva el lideratge de la Segona B tot i encadenar tres jornades sense victòries. L'empat al camp de l'Hospitalet iguala a punts l'Andorra amb els grana, que perden Brugui, expulsat amb vermella directa sense arriba a jugar aquest cap de setmana.

Programes més recents a TAC12