Notícies 12. Edició migdia. 29/09/2020

Tarragona retirarà la medalla de la ciutat el rei emèrit, Joan Carles I. El PSC s'ha alineat amb el govern i la resta de partits independentistes per treure-li aquesta condecoració que li va ser donada l'any 1996. L'únic vot en contra ha estat del PP. Ciutadans s'ha abstingut.

S'ha començat a desmantellar una fàbrica de ciment situada al dic de Llevant que no va arribar a funcionar mai. Al seu lloc s'hi aixecaran unes naus on s'hi guardaran cereals i es construiran grans estructures. La transformació d'aquest espai forma part del pla de sostenibilitat del Port.

Veurem la resposta del territori a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. L'alcalde de Tarragona ho va qualificar d'un atac a la democràcia després de participar en la concentració que es va fer davant de l'ajuntament i que es va repetir en molts municipis catalans.

Tarragona destinarà la meitat del superàvit de l'any passat, més de 3 milions i mig d'euros, a eixugar el deute de l'empresa de transports i la de mercats, tocades especialment pels efectes del coronavirus. També passarem pel ple d'Altafulla, on s'ha aprovat un augment del 10% de la taxa d'escombraries, tot i que els qui més reciclin no ho notaran.

Aaron Sola fa història i es converteix en el primer atleta capaç d'endur-se el Campionat d'Espanya sub23 de llançament de disc i pes a la vegada. El de Torredembarra té només 21 anys, segueix en contínua progressió i tancarà la temporada d'aquí a quinze dies amb el Campionat de Catalunya absolut.

Programes més recents a TAC12