Notícies 12. Edició vespre. 17/04/2020

Tot i admetre que s'ha superat el moment de màxima pressió hospitalària a Catalunya, la consellera de Salut remarca que si es calcula per àrees concretes del país l'evolució de la pandèmia és esglaonada. El risc de rebrot és però elevat.

Dues de cada tres residències de la gent gran del Camp de Tarragona no tenen casos de coronavirus. Ho confirma el Departament de Salut, tot i que fins ara només s'han fet proves a un 10% de residents i treballadors de forma aleatòria.

El producte Interior Brut al Camp de Tarragona caurà prop d'un 8%, com ho farà l'economia espanyola segons el Fons Monetari Internacional. Preveu que viurem la pitjor crisi econòmica dels darrers 80 anys i el nostre territori no en serà una excepció. Hi tindrà molt a veure el sector turístic, un dels pilars de l'economia tarragonina, ara greument castigat.

L'Ajuntament de Valls destinarà 160.000 euros per donar una empenta al comerç local davant l'actual crisi.  Es repartiran ajuts de 400 euros als comerços i establiments de serveis. El consistori ho ha aprovat per unanimitat en un plenari extraordinari i telemàtic.

El Museu de la Vida Rural i la Universitat de Barcelona estudiaran la Riuada del Francolí del passat octubre. Ho faran a través de les vivències de la ciutadania. Tot plegat, per mitigar els efectes de futurs aiguats. Mentrestant, la Riuada Solidària ja ha concedit els primers ajuts. 50.000 euros per als negocis afectats.

Programes més recents a TAC12