Notícies 12. Edició vespre. 14/04/2020

Centenars de treballadors del territori han tornat avui als seus llocs de feina després que l'estat hagi suavitzat l'estat d'alarma i es retorni a la situació d'ara fa dues setmanes. Així, després de 15 dies d'aturada, moltes persones han reprès aquest dimarts la seva activitat, principalment a la indústria, oficines i sector de la construcció.

Això en una jornada en què la regió sanitària del Camp de Tarragona ha confirmat 11 noves víctimes mortals relacionades amb el coronavirus, sent ja gairebé 150 les morts per aquest virus a casa nostra. Pel que fa als casos de positius, incrementen en menor mesura avui amb 20 persones més contagiades. Per tot plegat, es manté la crida a no abaixar la guàrdia per contenir la propagació de la COVID-19.

Justament per evitar contagis, coincidint amb la tornada a la feina per part de moltes persones, s'han repartit mascaretes de protecció a les estacions de tren i d'autobusos. A la demarcació de Tarragona se'n repartiran fins demà unes 180.000. Hem acompanyat a Creu Roja en un dels punts on han distribuït mascaretes.

La Setmana Santa acaba amb prop de 200 denúncies a persones que van trencar el confinament fent desplaçaments injustificats als nuclis turístics de la Costa Daurada. De fet, els municipis van blindar-se per frenar l'arribada de visitants amb segona residència. El reforç policial va ser efectiu, més enllà de la minoria que no va respectar l'estat d'alarma.

Els camions ja tornen a passar pel Pont de Bolovi de Montblanc després de la instal·lació d'aquesta infraestructura per part de l'exèrcit. Els vehicles poden accedir amb normalitat a la incubadora d'ous des de la carretera N-240, tal com ho feien abans de la riuada de l'octubre. Diumenge hi van ser el subdelegat del govern a Tarragona i l'alcalde de Montblanc.

Als esports explicarem que el Cós de Sant Antoni d'aquest 2020 està pràcticament descartat per manca de dates a l'estiu. La millor cursa de cavalls de Catalunya ja va ajornar-se al gener per culpa de la pluja.

Programes més recents a TAC12