Notícies 12. Edició migidia. 07/04/2020

L'Exèrcit de Terra ja és a la Residència Vila-seca per desinfectar-la arran del greu brot de coronavirus que afecta la majoria d'usuaris del centre. S'han fet proves diagnòstiques a tots els residents i 61 dels 77 van donar positiu per COVID-19. 

En aquest cas, han estat els pagesos de Constantí els encarregats de ruixar amb clor la via pública. Han estat desinfectant els carrers del nucli històric i, sobretot, les zones més concorregudes com Supermercats i altres serveis. Ho fan dos cops per setmana i amb torns organitzats per la Cooperativa agrícola.

Mentrestant, La Pineda tanca els accessos i només manté l'avinguda Pau Casals com a única via d'entrada i sortida durant la Setmana Santa. Així, l'Ajuntament de Vila-seca vol impedir l'arribada de visitants amb segones residències i facilitar la taca de vigilància de la Policia Local.

Després de 4 mesos amb pressupostos prorrogats, aquest dimecres l'Ajuntament de l'Espluga aprovarà els primers comptes del nou govern. Uns números condicionats per la riuada de l'octubre i que pateixen la retallada de 140.000 euros per complir amb el Pla Econòmic Financer. L'executiu local qualifica els pressupostos de transició però en destaca l'aposta pels serveis socials.

Als esports, connectarem amb l'antic jugador i tècnic del Nàstic, José Antonio Gordillo, per saber com conviu amb l'estat d'alarma des de la seva terra natal, a Sevilla. Segons l'actual entrenador del juvenil del Betis, el grau de compliment de la normativa de confinament és màxim, amb carrers completament buits.

Programes més recents a TAC12