Notícies 12. Edició vespre. 06/04/2020

La Residència Vila-seca confirma que 61 dels 77 usuaris tenen coronavirus. És el balanç del centre després de fer proves de diagnòstic del coronavirus al 100% dels residents en les darreres jornades. En aquests últims 10 dies, han mort set persones amb la COVID19 en aquesta residència. Ja s'han posat en marxa diverses mesures per intentar frenar el brot. Una d'elles, serà la intervenció de la UME de l'exèrcit per desinfectar les instal·lacions i l'entorn de l'edifici.

L'arribada de més proves en els pròxims dies permetrà conèixer realment la magnitud de la pandèmia al territori. Salut avui confirma 137 nous casos de COVID-19 en les darreres 48 hores i 9 víctimes mortals. Per tot plegat, com dèiem, les autoritats sanitàries situen ara el focus d'atenció en les residències.

Són els exteriors de la residència Nostrallar dels Pallaresos on avui la unitat medicalitzada de l'exèrcit espanyol hi està actuant per desinfectar els espais pròxims al centre on hi ha un dels brots del territori, però també netejaran altres carrers i places del municipi.

Això ja immersos en una Setmana Santa totalment atípica. L'operació sortida no ha existit i els carrers dels municipis turístics continuen buits com en tots aquests dies de confinament. El balanç per al sector turístic serà catastròfic perquè tots els allotjaments estan tancats i l'activitat paral·litzada arreu del territori.

L'exèrcit espanyol ja és a Montblanc on aquesta setmana han de reconstruir un dels ponts destruïts per la riuada del passat octubre. En concret el que dona accés a la incubadora d'ous Crusvi. La intervenció respon a la petició que va fer l'Ajuntament de Montblanc davant la demora dels ajuts econòmics. També escoltarem a l'alcalde de Montblanc, molest pel tracte rebut per part del govern central.

Els clubs esportius llencen un missatge d'ajuda als socis per garantir la seva supervivència més enllà de la crisi sanitària. Entitats històriques com el Natació Tàrraco i el Tennis Tarragona corren perill, si els seus abonats donen l'esquena a l'entitat. En parlarem amb ells i també amb la secretaria general de l'Esport, que prepara mesures econòmiques al respecte.

Programes més recents a TAC12