Notícies 12. Edició vespre. 01/04/2020

12 víctimes mortals més relacionades amb el coronavirus al Camp de Tarragona. La xifra d'avui torna a superar la del dia anterior i és el balanç més elevat de morts en 24 hores des que va començar la crisi. Els casos greus també incrementen amb 10 ingressos més a l'UCI, mentre sembla confirmar-se que el ritme de nous contagis va perdent força.

La incidència és inferior que a la resta del territori català, però al Camp de Tarragona hi hauria una quarantena de residents afectats, 6 dels quals hospitalitzats. Com a conseqüència de la Covid-19 haurien mort 12 avis. Per cert que 40 residents del Francolí que NO han donat positiu per coronavirus es traslladen ara cap al sociosanitari Llevant i la Clínica Monegal. Recordem que dies enrere el centre de Llevant va buidar-se de residents, reubicant-los a l'Hotel Núria

Més enllà del coronavirus, les autoritats sanitàries estan preocupades pels casos d'afectacions cardíaques. En aquest cas, perquè aquestes urgències han caigut un 80% des que va començar l'alerta. L'estadística inquieta els experts d'aquesta branca perquè ho atribueixen a pacients que prescindeixen de ser atesos per por al contagi. Alerten que en cas de dolor toràcic no dubtem i acudim al metge per evitar mals majors.

El sector de la construcció s'atura. El nou decret de l'Estat d'Alarma suspèn tant l'obra pública com la privada. Malgrat tot, el nou decret deixa un petit marge d'excepció per a les actuacions d'extrema necessitat. S'atura, per exemple, la construcció del túnel del Coll de Lilla, però a la Conca de Barberà es dona continuïtat a les obres dels col·lectors de les aigües residuals, destruïts per la riuada de l'octubre. El Port de Tarragona també manté algunes obres que es consideren essencials.

L'Hotel Ciutat de Tarragona i els apartaments Los Peces de Salou també són essencials, segons el llistat d'allotjaments turístics publicat pel BOE i que fixa la seva obertura per acollir treballadors i grups de persones vinculats amb la crisi sanitària.

Als esports, l'educador físic Jordi Abella ens explicarà què podem fer a casa per combatre el sedentarisme provocat pel confinament d'aquestes setmanes. Un seguit d'exercicis que poden dur-se a terme sense necessitat de màquines ni sales espaioses.

Programes més recents a TAC12