Notícies 12. Edició migdia. 25/03/2020

El Departament de Salut preveu un increment significatiu dels casos de coronavirus al Camp de Tarragona a finals d'aquesta setmana i inicis de la setmana vinent. Molts d'ells requeriran d'atenció hospitalària, però Salut confia en la possibilitat d'absorció dels hospitals del territori. Per cert que els casos d'afectats a la Residència Ballús de Valls creix amb nous positius. 

De l'evolució de la pandèmia a casa nostra en parlem de seguida amb un dels màxims responsables de l'atenció sanitària a la demarcació de Tarragona, però en aquesta edició del Notícies 12 també ens preocuparem per l'arribada de les targetes moneder a les famílies amb beca menjador.

La majoria dels alumnes becats encara no disposen d'aquestes targetes recarregades amb 40 euros. La Generalitat ja les ha distribuït als Consells Comarcals i ara l'ens supramunicipal les ha de fer arribar als ajuntaments o bé directament a les famílies. Un repartiment que s'espera completar durant aquesta setmana.

També arribaran en els propers dies viseres protectores per als professionals sanitaris del Camp de Tarragona. Serà el resultat d'una iniciativa vallenca que fabrica els elements de protecció amb tecnologia d'impressió en 3D.

Les empreses continuen enviant la majoria dels seus treballadors a casa, però sense treballar. Creixen els casos d'ERTO amb dos exemples significatius, d'una banda, la indústria més important de la Conca de Barberà, MAHLE, que ha Montblanc ja ha firmat un expedient que afecta a prop de 900 persones i, de l'altra, també fa un ERTO el principal club esportiu de la demarcació, el Nàstic, que envia a casa la totalitat de la plantilla de treballadors, inclosos jugadors i tècnics.

Als esports, parlarem amb Èlia Canales, arquera de Constantí, que ha tornat a casa després de la suspensió de les proves internacionals per culpa del coronavirus. Fins ara concentrada a Turquia, la jove considera lògic l'ajornament d'uns Jocs Olímpics de Tòquia als quals ella també aspirava a anar-hi.

 

 

Programes més recents a TAC12