Notícies 12. Edició migdia. 24/03/2020

 

 

La baixa demanda de peix i la por al contagi pel coronavirus dalt les barques obliga els pescadors a aturar bona part de la seva activitat. Molts ja han plantejat ERTOs a les seves tripulacions i miren amb incertesa el futur immediat d'un sector especialment sensible.

Del petit comerç, només el sector de l'alimentació sobreviu a la crisi del Coronavirus. A Valls, per exemple, són una setantena els comerços de queviures i alimentació oberts. L'Ajuntament els ha llistat amb els seus telèfons de contacte a les xarxes socials. Diuen els comerciants que no hi ha problemes d'abastiment i que s'han multiplicat les comandes telefòniques i a domicili.

Els treballadors de la planta de producció de la LEAR a Valls esperen la resposta de la Generalitat després que l'empresa hagi presentat un ERTO acordat amb el comitè d'empresa. L'expedient preveu la suspensió de l'activitat com a mínim fins el 20 d'abril i afecta gairebé a la totalitat de les plantilles de planta i enginyeria ubicades a Valls.

Estava en dubte, però finalment també se suspèn la 33a Setmana Medieval de Montblanc. L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha acabat prenent aquesta determinació davant la pròrroga de l'estat d'alarma fins a l'11 d'abril. Asseguren que això fa inviable que pocs dies després la vila medieval pugui celebrar la festa amb normalitat.

I als esports contactarem amb el jugador d'hoquei patins Jepi Selva, a les files de Viareggio, una ciutat de la Toscana d'Itàlia que viu confinada des de fa més de dues setmanes. Amb ell coneixerem quina és la situació actual de la zona zero del coronavirus a Europa.

Programes més recents a TAC12