Notícies 12. Edició vespre. 23/03/2020

En quarentena la residència Ballús de gent gran de Valls per un cas positiu de Coronavirus.  L’afectada és una de les treballadores del centre. Actualment els 59 usuaris estan confinats a les seves habitacions i 16 treballadors de baixa sota sospita.

D'altra banda, aquest cap de setmana hem d'afegir tres persones mortes més al Camp de Tarragona a causa del coronavirus i 86 casos nous des de divendres. El balanç, fins ara, és de 4 morts a casa nostra i s'estan atenent 24 persones a la unitat de cures intensives. Per tot plegat, les autoritats fan una crida a quedar-se a casa.

Aquest cap de setmana, els Mossos d'Esquadra han desplegat nombrosos controls a les carreteres del Camp de Tarragona per tal d'impedir tots aquells desplaçaments innecessaris i han denunciat 300 persones per incomplir la normativa.

Una cinquantena d'investigadors de la URV s'han posat al servei de les autoritats sanitàries per frenar la propagació de la COVID-19. Aquests experts estarien disposats a ajudar voluntàriament en el diagnòstic i d’altres que poden contribuir amb coneixements necessaris en aquesta crisi. La universitat també ha posat a disposició els seus laboratoris i aparells per al diagnòstic genètic.

El nombre d'Expedients de Regulació Temporal presentats per les empreses tarragonines es multipliquen i en són més de 3.000. Aquests ERTO a la demarcació deixarien temporalment sense feina a més de 18.000 persones. A Catalunya, més de 25.000 empreses han presentat aquests expedients per fer front a l'aturada de l'activitat.

La crisi del coronavirus ha provocat també l'ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio. El Comitè Internacional decidirà d'aquí a un mes quan se celebren i tot apunta cap al 2021. Un canvi de data que afecta directament l'atleta de Valls Marta Galimany, amb plaça aconseguida per a la marató.

 

Programes més recents a TAC12