Notícies 12. Edició migidia. 20/03/2020

Missatge d'esperança del món del turisme, que es nega a donar per perdut l'any 2020. Malgrat la caiguda del mercat de Setmana Santa pel coronavirus, el sector reclama ajuts a l'administració per arrencar amb força a partir del mes de maig.

Els Mossos d'Esquadra van denunciar només en la jornada d'ahir 228 persones a la demarcació per incomplir el confinament. Els agents intensifiquen la vigilància al territori perquè es compleixin les ordres d'aïllament. Les persones que no justifiquin el desplaçament, s'enfronten a sancions econòmiques que van des dels 100 euros fins als 600.000 euros.

L'aturada motivada per la crisi sanitària es comença a notar també als polígons industrials de l'interior del Camp de Tarragona. Moltes empreses, referents al territori tenen expedients de regulació temporals sobre la taula. El sector automobilístic pot ser un dels més perjudicats. LEAR, a l'Alt Camp, podria deixar sense feina temporalment a 1.200 treballadors, mentre que a la Conca l'ERTO més important és el que podria implementar l'empresa MAHLE.

Projecte solidari de fabricació de mascaretes per repartir entre la població. El trobem a la capital de l'Alt Camp. Veurem com l'Anna ha canviat la rutina del seu taller de cosir Drapets de cotó. Entrarem al seu taller!

I més enllà dels esports explicarem que, des d'avui i com a mínim fins diumenge, l'Espluga organitza un festival cultural telemàtic per afrontar el confinament amb una vintena de propostes, des de música a tallers d'art i iniciatives gastronòmiques, entre altres.

Programes més recents a TAC12