Notícies 12. Edició vespre. 14/01/2020

 L'explosió s'ha produït poc després de dos quarts de 7 de la tarda al polígon sud de Tarragona, concretament la deflagració hauria tingut lloc a les instal·lacions de l'empresa IQOX al terme municipal de La Canonja. L'explosió s'ha sentit des de molts punts del Camp de Tarragona i ha provocat una flamarada visible des de quilòmetres de distància. Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat 8 dotacions i Protecció Civil ha demanat el confinament preventiu a la Canonja i Vila-seca, però no es té constància de núvol tòxic. Per tot plegat, el 102 ha registrat nombroses trucades. A l'edifici d'emergències de 102 s'hi ha establert el punt de seguiment de la incidència, mentre que el canal oficial d'informació de la Generalitat a través de les xarxes socials serà el de Protecció Civil.

Salou inicia una nova etapa després de fer-se realitat la demanda històrica de treure les vies del mig del municipi. Els passos a nivell passen a ser història mentre s'espera el calendari per desmantellar les vies. En aquest context, hem parlat amb dos estudiosos que ens han explicat com ha conviscut la capital de la costa daurada amb una infraestructura que es va inaugurar a mitjans del segle 19 convertint-se en una de les vies més antigues de la península.

Les obres per urbanitzar la zona on s'havia d'instal·lar IKEA, a tocar del barri de Campclar de Tarragona començaran al març. S'hi construiran 1.200 habitatges. Avui el ple ha aprovat l'adjudicació de les obres amb els únics vots en contra de Junts per Tarragona i la CUP.

L'alcalde de Torredembarra demana que s'allargui la gratuïtat de l'autopista Ap-7 fins a Torredembarra abans que acabi la concessió l'any vinent. Mentre el d'Altafulla també exigeix que es reobri la rotonda d'accés a la via. Són demandes després que aquest cap de setmana es registrés a la zona un nou accident viari.

El Nàstic visitarà el Municipal de Llagostera per primera vegada des de fa cinc anys i mig quan va perdre la final per pujar a Segona. Serà demà dimecres quan els de Toni Seligrat afrontin un partit vital i en què els records grisos del passat queden en un segon pla amb l'equip en zona de descens a Tercera i tres punts per sota de la permanència. Escoltarem les valoracions del tècnic grana al respecte.

 

Programes més recents a TAC12