Notícies 12. 08/11/2019

Punt final a la campanya electoral més curta de la democràcia espanyola. Tanca avui i ho fa després d'haver-se celebrat ja els actes centrals de les formacions a Tarragona. En aquests dies la qüestió catalana ha tornat a estar en el centre del debat polític. La convocatòria electoral de diumenge arriba amb la perspectiva d'uns resultats ajustats i que podrien deixar un escenari no gaire allunyat al del passat mes d'abril. A la demarcació de Tarragona obriran més d'1 miler de meses i la ciutadania podrà escollir, pel que fa el Congrés, entre les 13 candidatures.

La demarcació de Tarragona ha superat els estralls de la crisi en termes de valor afegit. Ho indica el nou anuari del BBVA, que assenyala que la recuperació encara no és total en el cas de l’ocupació.  Amb tot, el sector dels serveis ha estat el motor de la recuperació, creixent un 1,6%, però per sota de la mitjana catalana. També ha crescut un 5% la construcció en l’últim any, mentre que es frena el desenvolupament industrial i del sector primari.

Acord entre empresa i treballadors a Iberboard, a Alcover, després de 4 dies de vaga total a la fàbrica de cartró. La mediació al Departament de Treball va acabar ahir amb entesa entre les dues parts. Els treballadors cobraran el que se'ls deu, i tindran un augment de sou l'any vinent.

Comença la collita d’olives amb les bones previsió de la DO Siurana de tancar una campanya amb bona qualitat d’oli i també abundant en quantitat. S’espera recollir més de 6 milions de quilos d’oliva que contrasten amb els dolents resultats de la campanya anterior condicionada pel clima.

El futur de Xavi Bartolo podria dependre del que passi aquest diumenge al camp del cuer, el Badalona. El tècnic diu que no ha rebut cap ultimàtum per part del club. En qualsevol cas l'equip afronta el primer dels dos desplaçaments consecutius en zona de descens a la Tercera Divisió.

 

Programes més recents a TAC12