Notícies 12. 22/10/2019

Nou vespre de protestes al Camp de Tarragona contra la sentència del procés i contra les detencions i empresonaments pels aldarulls. A Tarragona, una concentració que havia de llençar globus amb pintura a la subdelegació ha acabat convertint-se en una manifestació fins l’acte de VOX a Torreforta. A Valls centenars de manifestants s’han als jutjats i la caserna de la Guàrdia Civil tallant la carretera del Pla i reclamant la llibertat dels presos.

Els advocats dels tarragonins empresonats pels aldarulls com a resposta  ala Sentència del procés no volen que es condicioni la seva llibertat al final de les protestes. Consideren que els detencions i els empresonament ss’han fet de forma aleatòria i per alliçonar els manifestants. Avui hem parlat amb una de les advocats del col·lectiu de Juristes per la República que ha assumit la defensa de la majoria d’investigats.

El PSC  de Tarragona demana la convocatòria de la Junta Local de Seguretat. Els socialistes critiquen que en el que portem de mandat no s'hagi convocat, i en especial després dels inicidents i aldarulls per la sentència del Procés. El PSC defensa el paper de les forces policials, però reconeix que també cal analitzar les actuacions.

Mor una dona de 63 anys a Tarragona suposadament a mans de la seva filla, que li hauria clavat un ganivet al pit. Els fets han succeït poc després de la una de la matinada. Segons fonts policials, la filla pateix una malaltia mental i ja ha estat ingressada en un centre psiquiàtric.

La Fundació PortAventura inaugura el nou espai del parc temàtic adreçat a nens i joves amb malalties greus. S’anomena PortAventura Dreams, i s’hi ha invertit més de 4 milions contra d'exclusió social per motius econòmics, de salut o altres capacitats

 

Programes més recents a TAC12